A 3 leghatékonyabb keratinos hajmaszk mesterfodrászok ajánlásával

Szeretnél javítani a frizurád általános megjelenésén és érzetén, de nincs semmilyen elképzelésed arról, hogy melyik hajápolási terméket válaszd? Manapság olyan sokféle maszk elérhető sérült hajra, hogy nagyon nehéz döntést hozni és csak egyet választani közülük. Hacsak nem ismered a 3 leghatékonyabb hajmaszkot, amelyet mesterfodrászok is ajánlanak – ebben az esetben a választás egyszerű!

Hol is érdemes kezdeni, amikor látod, hogy a hajad száraz, törékeny és sérülékeny? Először is fel kell tárni ezeknek a problémáknak az okait, majd később pedig megszüntetni azokat.

A haj töredezésének okai

Számos tényező gyengítheti a hajszerkezetet. Néha ez csak a rossz kondíciók következménye, pl. szezonális változások, de gondatlanságunk és az ismeretek hiánya is gyakran alááshatja a frizuránk egészségét.

A hajkárosodás gyakori okai a következők lehetnek:

  • nincs UV- sugarak elleni védelem, ami azt eredményezi, hogy a nap a haj belső és külső rétegét egyaránt károsítja
  • nedves haj azonnali kifésülése és a fésülés közben meghúzása
  • laza, nedves hajjal aludni
  • túl sok hajvasalás és hajgöndörítés magas hőmérsékleten
  • túl sok festés vagy nem megfelelő szőkítés
  • kiegyensúlyozatlan étrend követése, amely tápanyaghiányhoz vezet
  • a hidratáló kezelések hiánya, amely benntarthatná a nedvességet a haj belsejében

Hogyan lehet helyreállítani a sérült haj egészséges állapotát

A károsodástól függetlenül mindig tehetsz néhány dolgot annak érdekében, hogy ne kelljen rövidre vágatnod a hajadat. Mielőtt fodrászhoz rohannál, jobb, ha kiküszöbölöd az összes okot, amely károsíthatja a frizurádat (pl. lefekvés egy laza kontyban vagy a szőkítés csökkentése), és gondoskodhatsz előre is arról, hogy minden alapvető szükségletét kielégítsd a frizurádnak, beleértve a következőket: hidratálás,táplálás és védelem. Végül pedig az életmód megváltoztatása is előnyös lehet, mert sem a tápanyaghiány, sem a stressz nincs pozitív hatással a fizikai megjelenésére.

A károk visszafordításának leghatékonyabb módja azonban a megfelelő kozmetikumok, például a sérült hajra való maszkok alkalmazása. Mit kell ennek a terméknek tartalmaznia? Elsősorban keratinban, és más fehérjékben is, peptidekben és keramidokban kell gazdagnak lennie, valamint tápanyagok színes keverékét kell tartalmaznia. Ez a típusú sampon utáni hajmaszk visszaállítja az egészséges és erős hajszerkezetet. Az ilyen típusú termék hatékony, mert belülről működik, a hajat a belső szerkezetén keresztül rekonstruálja.

Keratinos hajmaszkok

Melyik keratinos hajmaszkot érdemes választanod? Valóban a helyes választás kissé kihívást jelenthet, mert manapság szinte minden márka olyan termékeket kínál a sérült hajra, amelyek mély hajszerkezet regeneráló kezelést biztosítanak. Egyrészt áldás egy ilyen széles termékválaszték, másrészt viszont gondot is okozhat.

Ha jelenleg a leghatékonyabb keratinos hajmaszkot keresed, csekkold le az általunk összeállított listát. Az alábbiakban a mesterfodrászok által is ajánlott maszkokat találhatod – minőségük, hatékonyságuk és formulájuk biztosan le fog nyűgözni!

(1) Nanoil Keratin Hair Mask – egy maszk a sérült hajra hidrolizált keratinnal és panthenollal

Nanoil Keratin Hair Mask
termék honlapja: www.nanoil.hu

Kiszerelés: 10,1 fl. oz. / 300 ml

Célja: a száraz, sérült, törékeny, szöszösödő, gyenge, fakó és elvékonyodó hajkorona helyreállítása

Ez az a hajmaszk, amelybe a nők, a világ minden tájáról, beleszerettek. Mesterfodrászok által is ajánlott és a legnívósabb fodrászatokban használt csúcskategóriás ápolást és a maximális hatásokat ötvözi a Nanoil Keratin Hair Mask készítmény. A hidrolizált keratin és panthenol visszafordítja a károsodást a teljes hajkorona mentén, fokozatosan javítva a haj megjelenését nap mint nap. Fényesebb, élénkebb színű,rugalmassabb frizura – ezt kínálja a Nanoil Keratin Hair Mask készítmény. Ez egy könnyed formula, amely a legmegfelelőbb a hajnak. Már az első használat után működik, így a hajad rögtön könnyebben fésülhető lesz. Ha igazán lenyűgöző hatást szeretnél elérni, a Nanoil keratinban gazdag hajmaszkja olyan megoldás, amely 100% -ban kielégíti az igényeidet.

(2) Kérastase, Résistance Masque Force Architecte – hajszerkezet helyreállító maszk gyenge és sérült hajra

Kiszerelés: 6,76 fl. Oz. / 200 ml

Célja: a gyenge, sérült, töredező, és problémás haj helyreállítása

A professzionális fodrászatokban használt egyik leggyakoribb márka a Kerastase, amelynek a kínálatában természetesen a sérült hajra szánt maszk is megtalálható. Ez egy egyértelműen drágább termék, amely hamarabb elfogy, mert kisebb kiszerelésben forgalmazzák. A Masque Force Architecte termék azonban két, a gyenge haj számára ajánlott összetevőt is tartalmaz: keratint és keramidokat, a Resurrection Sap komplexummal együtt, amely felélénkíti a szálakat és helyreállítja az ellenálló képességüket. Ez a maszk meglepően jó a töredezés megelőzésében, felgyorsítja a haj regeneráló folyamatait, valamint biztosítja a könnyű kifésülést és hajformázást.

(3) Schwarzkopf, BlondMe Keratin Restore Bonding Mask – a maszk, amely rekonstruálja a haj keratinkötéseit

Kiszerelés: 16,9 fl. oz. / 500 ml

Célja: a gyakori hajfestés, szőkítés miatt károsodott, vékonyszálú, száraz, törékeny és fakó frizura helyreállítása

A szőkített vagy festett haj esetén a szakemberek a Schwarzkopf BlondMe készítményt ajánlják a leginkább. A keratin és a magnézium-citrát keverékének köszönhetően a saját otthonod kényelmében rekonstruálhatod a hajszerkezeted belsejében lévő elszakadt kötéseket, amelyek a hajfestés során károsodtak. Emellett ez a maszk kiegyensúlyozza a fejbőr pH-értékét és csökkenti a tincsek töredezésének gyakoriságát. Érdemes azt is megemlíteni, hogy ez a terméket szőkített hajra is szánták, ezért nem minden haj típus, szerkezet helyreállító kezelésére alkalmas. A nagy előnye azonban az, hogy a BlondMe Keratin Restore Bonding Mask kozmetikum nagy kiszerelésben kapható, habár ennek megfelelően az ára is magasabb.

Most pedig rajtad a sor – melyik maszkot választod a sérült hajkoronád helyreállítására?