Arcbőrápolás: hasznos tippek, amelyeket érdemes követni

Az arcunk bőre fontosabb, mint valaha. Azonban, ahogyan idősödünk, az öregedési folyamat, a szabadgyökök és az időjárási hatások miatt az arcbőrünk védeleme nőtt. A szakértők szerint az arcbőrápolás reggel és este is fontos. A helyes bőrápolási rutin és a tudás megválaszolhatja, hogy a bőr visszanyerje vonzerejét, és meghosszabbíthatja erejét.

Tudja meg, hogy mitől számít jó bőrápolási rutin

1) Az alapvető arcmosásrutin: Az alapvető arcmosás elengedhetetlen, amikor egészséges bőrt szeretnénk. Általában a meleg vízzel, és a kíméletes bőrtisztítóval itemremejtésére használunk. Amíg stimulálja az egészséges sejtek növekedését, és eltávolítja a szennyeződéseket a bőrből.

2) A hidratáló termékek használata: Az érett és száraz bőr elkerülése érdekében bőrünket hidratálni kell. A hidratálókat ennek a célnak elkészítették. A hidratálók (SPF tartalma) és a nyugtató hatás, amelyek segítik a bőr védelmét és megőrzését is. A hidratálók segítenek azonban a jó állapotban tartásban is.

3) A káros napfény elkerülése: A káros sugárzások bizonyos mértékig károsítják a bőrt, és emiatt értékes öregedésgátlási és megelőzési technikákat kell lefuttatni. Használjunk fényvédős krémeket SPF-szinten, ami megóvja a bőrünket, hogy megóvjuk az UVA és UVB sugárzástól.

4) A bőrnyugtató szerek használata: A bőrnyugtató szerek segítenek csökkenteni a bőrpír és a bőrirritációt, különösen azoknál, akiknek érzékeny bőrük van. Erős antioxidánsokkal gazdagították, amelyek segítenek a szabadgyökök elleni küzdelemben, védenek a szabadgyökök ellen a szem körüli területben.

Tudja meg, hogy mit tud megtenni, hogy ápolja az arcbőrét?

1) Legyen alvás: Az pihentető alvás nagyon fontos az egészséges bőr szempontjából. Az alvás körülbelül 5-7 órát követel, hogy megfelelő, egészséges tápanyagokat juttasson a testbe. Az alvás segít megőrizni a bőr hajlamos épségét, egyensúlyát, és elősegíti a bőr gyorsabb pullulálását.

2) Kerülje a dohányzást: A dohányzás egy olyan szenvedéllyé vált, amely sok kárt okoz abban, ahogyan a bőrünk kinéz. A dohányfüstös gőz a bőrt károsíthatja, és megakadályozza a bőr vírusokkal, baktériumokkal szembeni ellenállását. Az erek körüli bőr is sérülhet a dohányzástól, ami sárgás színűvé válhat, és a ráncokat is rontják.

3) Az alacsony zsírtartalmú étrend: Az alacsony zsírtartalmú és magas rosttartalmú étrend nagyon hasznos a bőr számára. Ezek az ételek tele vannak apró tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek kimutatható hatással vannak a bőrre. A zsírok például segítenek a bőrben lévő folyadék megtartásában, és segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát.

4) Az egészséges folyadék bevitele: Az egészséges folyadékok bevitelére az anyagcserét, a bőr állapotát és a toxinok eltávolítását támogatják. A kávé, az alkohol és az édességek helyett a víz, a friss gyümölcslevek és az éttermi étkezések tökéletesek. Ideális esetben legalább 2 liter tiszta (szűrt) vízet isznak naponta.

5) A testmozgás fontossága: A testmozgás pozitív hatással van a jó bőrállapot megtartására. Segít ellazítani a stresszt, kiváló alvási időt biztosítva, hogy segítsen az egészséges bőrápolás fenntartásában. Kiválóan alkalmas a aerobik gyakorlatok az érrendszer tisztításához, ami erősíti a véredényeket. Ez hatékonyan segíti a vérkeringést, és segít felgyorsítani a sejtek regeneráló és frissítő folyamatait.

Milyen termékek használhatók gondoskodni a bőrről?

A bőrápolási termékek különböző kategóriákba tartoznak, amelyek közül három csoport különb