Félig tartós ajak smink – mi az és milyen hatásai vannak?

Keskeny, aszimmetrikus vagy esetleg túl világos? Ha nem vagy elégedett ajkaiddal, akkor érdemes kipróbálnod a félig tartós ajak sminket.

Mi az a félig tartós ajak smink?

A félig tartós ajak smink egy olyan kezelés, amely során az ajkakat az ajkak természetes színéhez és az arcszínhez illő színnel töltik fel. Az eljárás különösen ajánlott az aszimmetrikus vagy keskeny ajkakkal rendelkezőknek, illetve azoknak, akiknek nehézséget okoz, hogy halvány ajkaiknak színt adjanak.

Ellenjavallatok:

  • vírusfertőzés vagy herpesz,
  • száraz és repedezett ajkak,
  • ajak injekciók (botox vagy hialuronsav) az elmúlt két hétben,
  • terhesség, szoptatás,
  • cukorbetegség, rák.

Hogyan néz ki a kezelés?

Az eljárás egy zsibbasztó gél felvitelével és az ajak kontúrjának megrajzolásával kezdődik. Ezután az ajkakat egy kiválasztott festékkel töltik fel. Az egész kezelés körülbelül két órát vesz igénybe. Egy hónap elteltével meg kell ismételni az eljárást, hogy a szín megmaradjon.

Tartós ajakfestés – az eljárás után

A kezelés után alkalmazz nyugtató hatású krémet vagy kenőcsöt, amely felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Az első két-három napban kerüld az ajkak nedvesítését – helyette használj szívószálat. Egy idő után az ajkaidon lévő bőr elkezd hámlani. Nedvesítsd ajkaidat, hogy azok színe ne halványuljon el. Néha a félig tartós ajakfestés fertőzésekhez vezethet. Ezek elkerülése érdekében győződj meg arról, hogy a kiválasztott szépségszalon tiszta és az eszközök sterilizáltak.

A félig tartós ajak sminkeléshez használt eszköz

A kezelés során a technikusnak egy speciális eszközt kell használnia, amely úgy néz ki, mint egy toll vagy a tetoválószalonokban használt eszköz. Ez egy tűvel van felszerelve. A félig tartós sminkeléshez jó minőségű készülék szükséges: nagy hatékonysággal kell rendelkeznie, csendesen kell dolgoznia, korlátozott rezgéssel kell rendelkeznie, nem szabad túlmelegednie, könnyen kezelhetőnek kell lennie és szemöldök, szemek, mellbimbó, hegek, piebald bőr és fejbőr mikropigmentálására is alkalmasnak kell lennie.