Könnyű trükk az olajmentes, sima arcbőrért: Próbáld ki a koreai jamsu-t!

A mattító púder vagy a blotting paper nem az egyetlen termék, amit zsíros bőrre használhatsz. A koreai nők megtalálták a módját annak, hogy extra kozmetikumok nélkül is matt és sima legyen a bőrük. A jamsu a titkuk.

Sokat tanulhatunk a koreai nőktől, ami a bőrápolást illeti. Nézd csak meg, milyen hibátlan az arcbőrük, még a 30-as éveik végén is egészségesnek, szépnek és fiatalnak tűnnek.

Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogyan mattíthatod gyorsan a zsíros bőrt. A koreai nők bebizonyítják, hogy ez még akkor is lehetséges, ha az arcod nagyon zsíros. Mindössze egy egyszerű trükkre van szükséged. Most megtudhatod mi az a jamsu és miért érdemes beszerezni.

Mi az a jamsu?

A jamsu-t a koreai bőrápolással és a távol-keleti termékekkel foglalkozó blogokon részletesen leírják. Még nem rendkívül népszerű, de a koreai bőrápolási rutin iránti érdeklődésünket figyelembe véve biztosan van esélye arra, hogy sláger legyen.

Mi is az a jamsu? Ez egy megdöbbentően egyszerű módja annak, hogy extra termékek nélkül, pusztán vízzel javítsunk a kinézetünkön. Ez nem azt jelenti, hogy csak vizet használunk arclemosásra – ez ugyanis nagyon kiszárítaná a bőrt. A jamsu technika lényege, hogy az arcot hideg vízbe mártjuk a sminkelés után.

Mit jelent pontosan a jamsu?

Ez a beauty hack ideálisan illeszkedik a koreai bőrápolási filozófiába – egyszerű, teljesen természetes és hatékony, amit koreai nők ezrei igazolnak.

A jamsu két dologra koncentrál: simává és olajmentessé teszi az arcbőrt. Hasonlít a törlőkendőhöz, amely felszívja a felesleges olajat és termékeket a sminked befejezéseként. A különbség az, hogy a víz matt hatást ad és egy kicsit másképp szépít. Az arcot néhány másodpercre hideg vízbe merítve a következő hatásokat érheted el:

 • kevésbé észrevehető foltok,
 • nem irritált vagy feszülő bőrt,
 • kevésbé látható mitesszereket,
 • könnyebbűltség,
 • selymes bőr és matt smink,
 • a bőr kiszáradásának kisebb kockázata.

A jamsu trükk lépésről lépésre

Elsőre nehéznek tűnhet, de nem az! Nem fog lefolyni a sminked? Olajmentes lesz az arcod? Felejtsd el a kételyeket! Csak adj egy esélyt a jamsunak.

 1. Vegyél egy tálat tele hideg vízzel (jégkockákat is tehetsz bele).
 2. Sminkeld ki magad, ahogy mindig is szoktad.
 3. Vigyél fel nagy mennyiségű rizsport, ez elengedhetetlen.
 4. Merítsd víz alá az arcod 10-30 másodpercre – minél zsírosabb a bőröd, annál tovább tarthatod.
 5. Óvatosan, dörzsölés nélkül papírtörlővel szárítsd meg az arcodat!

Megjegyzés! Elsőre úgy tűnik, mintha a púder és az alapozó csomós lenne, de ez a hatás gyorsan elmúlik, úgyhogy ne aggódj. Amint a víz elpárolog, az arcod sima, tökéletesen matt és hibátlan lesz.