Szemöldök smink: Hasznos tippek, amelyeket mindenkinek tudnia kell

Mindegy, hogy a sminket a teljes, smink nélküli változatban alkalmazod, a szemöldök az a központi elem, amely meghatározza, hogy mennyire lesz jó a végeredmény. A szemöldök fontos eleme az arcodnak, ezért érdemes ismerned néhány hasznos trükköt, amelyek segítségével elkerülhetsz néhány gyakori  szemöldök-sminkelési hibát.

Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet a szemöldök sminkelésével kapcsolatban. Ha ezeket szem előtt tartod a következő alkalommal, amikor a szemöldöködet sminkeled, biztos lehetsz benne, hogy a végeredmény ámulatba ejt majd.

Szemöldök sminkelés: Válaszd ki a megfelelő árnyalatot

Rendkívül fontos, hogy a szemöldök sminktermék árnyalatát úgy válasszuk ki, hogy az illeszkedjen szemöldökünk természetes színéhez. Az árnyalat mellett arra is ügyelned kell, hogy a tónus – legyen az meleg vagy hideg – az arcszíneddel is összhangban legyen. Hogy ez mit jelent? Ha például barna hajad van, akkor tisztában kell lenned azzal, hogy a fekete szemöldök nemcsak idősebbnek látszat, hanem természetellenes hatást is kelthet az arcodon – amitől mindenképpen tartózkodni kell. Ezért azok, akik barna hajúak, jobb, ha egy kicsit világosabb árnyalatokat használnak, mint például a szürke vagy a hűvös barna. Egy másik kérdés, amit érdemes megemlíteni, hogy a barna hajú nőknek MINDIG egy árnyalattal világosabb kozmetikumot kell választaniuk a hajukhoz képest, míg a szőke nőknek egy vagy két árnyalattal sötétebb árnyalatot.

Szemöldök smink:  a szögek számítanak

Nyilvánvaló, hogy minden szemöldök smink terméket másképp kell alkalmazni. Azonban nem számít, hogy milyen sminkterméket szeretsz használni, van egy szabály, ami mindegyikre érvényes. Nem szabad elfelejtened, hogy a szemöldök belső sarkában kevesebb kozmetikumot kell használni. Az árnyékolási technika alkalmazásának köszönhetően természetesebb hatást érhetsz el. Emellett ez lehetővé teszi, hogy távol maradj ezektől a hihetetlenül lapos szemöldököktől, amelyek úgy néznek ki, mintha egy rajzfilmhőstől kölcsönözték volna őket.

Szemöldök smink: Az alsó ív körvonalazása

A tökéletesen hangsúlyozott alsó szemöldökív mindig garantálja a sikert. Ne félj attól, hogy kicsit erősebben csinálod, mert később – ha úgy érzed, hogy túl feltűnő – elmoshatod egy nude szemceruzával vagy egy tiszta ecsettel. Mégis tartsd szem előtt, hogy az alsó ív az, ami meghatározza az egész szemöldöködet. Természetesen, ha úgy érzed, hogy nem tudod helyesen megcsinálni, használj valamilyen szemöldök-sablont (online kapható). Ugyanakkor ne feledd, hogy ez a szabály nem vonatkozik a felső ívre. Valójában arra kell ügyelned, hogy ne legyen hangsúlyos, hanem finoman simuljon bele a bőrbe. Ez a trükk ismét segít abban, hogy természetes szemöldököt érj el, amely igazán nőies és bájos.

Szemöldök smink: Szerezd be a megfelelő termékeket

Mivel emeljem ki a szemöldökömet? Ha nem tudod, milyen szemöldök sminkterméket válassz, olvasd el az alábbi javaslatokat.

  • Szemöldökceruza – ezzel az eszközzel akkor is formázni tudod a szemöldöködet, ha még nem szereztél nagy gyakorlatot a szemöldök sminkelésben. Természetesnek és kényelmesnek tűnik, ahogyan a kezedben tartod, ami viszont kényelmesen végigcsúsztatja a ceruzát a szemöldök ívén. A puha ceruzák ideálisak a szálak megrajzolásához. Az ilyen termék kiválasztásakor talán érdemes megfontolni, hogy vízálló formulát használj, így a  ceruza nem fog elkenődni az arcodon a nap folyamán.
  • Szemöldök árnyékolók – talán ez a leggyakrabban választott szemöldök sminktermék. A szemöldökárnyékolókkal nagyon pontosan kitöltheted a szemöldöködet, beleértve a sikertelen szemöldökformázás okozta ritkaságokat is. Az eredmény természetesek fog kinézni, mivel  nincsenek éles szélek. Természetesen, ha nem találsz külön a szemöldökre szánt árnyalatot, akkor használhatsz szemhéjfestékeket is; csak válassz néhány árnyalatot a barna vagy a szürke hűvös színekből. Egy másik alternatíva a szemöldökpúder. Ezt a kozmetikumot könnyű felvinni, megmarad a szemöldökíveken és nem pereg le.
  • Szemöldökpomádé – krémes állagú és vízálló összetételű kozmetikum. Mivel hosszan tartó, és úgy tűnik, hogy olyan termék, amelyet a sminkmesterek választanának, sokan a szemöldökpomádét tekintik a szemöldök meghatározásához használt fő eszköznek. Érdemes kipróbálni és elsajátítani a pomádéval történő szemöldöksmink készítést, mert számtalan lehetőséget ad. Ráadásul a szemöldökpomádéval két dolgot tehetsz: kiemelheted az alsó ívet és kihúzhatod az egyes szemöldökszőrszálakat. A pomádé gyorsan megszilárdul, tökéletes és hosszan tartó hatást biztosítva. Végül, de nem utolsósorban, segítségével vagy finoman hangsúlyozhatod a szemöldökíveket, vagy nagyobb – néha új – definíciót adhatsz nekik.
  • Szemöldökzselé – általában egy applikátorral érkezik, amely vagy kefe vagy egy ecset. Ennek a szemöldök sminkterméknek köszönhetően javíthatod a szemöldök vastagságát, sötétebbé teheted a szőrszálakat és kitöltheted a ritkás területeket. Könnyű formulájának köszönhetően a szemöldökzselé könnyen siklik a szemöldökívre, ami jelentősen megkönnyíti a tökéletes eredmény elérését.

Szemöldök smink: Ez hasznos!

Fontos kiegészítő, amely jelentősen megkönnyítheti a szemöldök sminkelését, a szintetikus sörtékből készült, szögletes ecset. Ez az egyetlen eszköz lehetővé teszi, hogy hibátlanul és sok probléma nélkül alkalmazd a szemöldök árnyalatokat, a szemöldök pomádét vagy a szemöldökpúdert. Függetlenül attól, hogy milyen típusú szemöldöksminktermék híve vagy, érdemes beszerezned egy klasszikus kefét is. Egy ilyen nélkülözhetetlen tárgynak köszönhetően finoman kifésülheted a szemöldöködet, megszelídíthetsz néhány rakoncátlan szőrszálat és formázhatod őket, valamint megszabadulhatsz a felesleges szemöldök sminktermékektől.