10 Legkárosabb Dolog A Hajra

A mindennapokban általában nem gondolunk arra, hogy mi károsítja hajunkat. Ismerjük a hajápolás alapvetõ szabályait, kiválasztjuk a megfelelõ kozmetikumokat és megpróbáljuk nem leterhelni felesleges kozmetikumokkal. Ezzel azt gondoljuk, hogy eleget tudunk. Lent rangsoroljuk azokat a dolgokat, amelyek meglepõen károsak lehetnek a hajunkra. Mit kellene tennünk? Mi károsítja a hajat a legjobban?

1. Melírozás

Az elsõ helyen lévõ dolog nem okoz nagy meglepetést. A legnagyobb haj károsítás a melír, mely, hogyha nem végzik jól, kiégetheti a hajat. Egy ilyen kezelés után a haj tartósan sérül.

2. Tartós hullámosítás/egyenesítés

A dobogón szerepel a tartós kezelés, mely ugyanúgy káros, bár nem minden hajon mûködik egyformán. Itt is nagyon számít a fodrász készsége. A vékony és gyenge haj egy ilyen kezelés után seprûre hasonlíthat.

3. Festés

A megtisztelõ harmadik helyet kapja a festés, azaz egy másik vegyi hajkezelés. Még a leggyengébb hajfesték kiválasztása nem óv meg bennünket befolyásától a hajunkra. Arról nem beszélve, ha amatõr végzi a színezést.

4. Termál hajformálás

Nem tagadható, hogy a magas hõmérséklet sosem jó a hajnak. A göndörítõ és hajvasaló nem tesz sok kárt, mégis a túlzott használata (különösen minden nap) nagyon károsíthatja a hajat.

5. Hajszárítás

A hajszárító kevésbé invazív eszköz, de még mindig veszélyes. A mindennapi meleg levegõ fújása a hajra, szárazságot okozhat. A hajszárító károsító hatását hideg vagy meleg levegõ fújásával lehet csökkenteni.

6. Haj dörzsölése törölközõvel

A haj szárítása törölközõbe dörzsöléssel vagy borzolással sok nõ szokása. Sajnos a haj ilyen fajta kezelése katasztrofális eredményekhez vezethet, mint a töredezett végek, törékenység és hajhullás, ráadásul ilyen módon könnyen kinyílik a haj kutikulája.

7. Alkoholos termékek

A hajsprék és hajhabok legnagyobb valószínûséggel tartalmaznak alkoholt az összetevõik közül. Az ilyen alkoholos kozmetikumok túl gyakori használata szárazsághoz vezethet és gyengíti a hajat.

8. Nedves haj fésülése

Elõször nem tûnik, hogy a fésülés nagy befolyással lenne a haj állapotára. Mégis a haj nedves fésülése hasonló befolyással van, mint amikor a törölközõbe dörzsöljük. Szárazan fésüld ki a hajad. Van egy kivétel, méghozzá a göndör haj.

9. Alvás kiengedett/nedves hajjal

Az éjszaka folyamán hajunk könnyen sérülhet, hiszen húzogatjuk, törjük és károsítjuk a szerkezetét. A legnagyobb kárt az okozza, amikor kiengedett vagy nedves hajjal alszunk.

10. Rossz hajgumi használata

Szomorú tény, hogy a haj összekötése szintén nem jó neki. Annál jelentõsebb, hogy milyen eszközt használunk az összekötéshez. A legveszélyesebb hajgumik azok, amelyek metál elemeket tartalmaznak, és ezek okoznak legtöbb kárt a lehúzáskor.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük