Az Ombre új arcai: Bemutatjuk Flamboyage, Sombre és Fordított Ombret

Nem is olyan rég, a hírességek körében a divatbemutatókat és a fodrász szalonokat az ombre uralta – színek és tónusok szép árnyalataiban pompáztak. Az Ombre fokozatos hatást kelt a hajon, azaz sötét árnyalatból a világosba vált. A divattrend erõs pozíciójának köszönhetõen néhány változatba fejlõdött ki – flamboyage, sombre és fordított ombre.

Flamboyage – ombre és balayage kombinációja

Ezt a módszert Angelo Seminara HJ, népszerû fodrász találta ki. Határozottan sokkal finomabb és természetesebb változata a hajszín formálásának. A balayage és ombre szépségét egyesíti. Nem egy egyszerû festési technika, ugyanis a megfelelõ festék mellett szükség van egy fodrászati öntapadós fóliára, amelyre oly módon tesszük a tincseket, hogy elérjük a flamboyage hatást. A Flamboyage háromdimenziós hatásával fokozza a haj természetes megjelenését, anélkül, hogy a hajtõ ízléstelen lenne.

Sombre – ombre lágyabb verziója

A sombre nagy titka az egyszerûségben rejlik, amely lényegtelen az ombre esetében. A sombre színezési módszer a haj egy vagy két tónusban lévõ világosításán alapul. Nem lehet semmilyen intenzív kontrasztot használni a hajon. A Sombre neve a”lágy ombre” kifejezésbõl ered. A klasszikus ombre kétdimenziós, míg a húga (sombre) háromdimenziós megjelenést nyert a haj visszafogottabb árnyékolásával. Az Ombre színezés elõnyösebb a barnahajú lányoknál, míg a sombre nagyon szépen áll a szõke tónus világosítása esetében.

Fordított ombre – ombre szõkéknek

A szõkéknek sem kell úgy érezniük, hogy az intenzív színezés nem nekik való. A fordított ombre különösen számukra kitervezett módszer, amely során a világos hajat árnyékoljuk sötét festék hozzáadásával a végekre. Ami érdekes, hogy ez a módszer sokkal egészségesebb a klasszikus ombrenál, hiszen nem fakítjuk a végeket, hanem befestjük. Ez a technika kevésbé károsítja a hajat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük