Bizonyított módok zsíros hajra

Sok nõ számára problémát okoz az a tény, hogy a hajuk gyorsan zsírosodik, ami miatt túl gyakran kell hajat mosniuk. Megterhelve a hajkísérletek által, a haj már néhány órán belül kezd zsírosodni, akár ugyanazon az estén. Hogyan lehet ezt megelõzni? Hogyan lehet korlátozni a haj zsírosodását? Honnan kezdjük?

Fárasztó minden nap hajat mosni, mert túl sok idõt igényel. A túl gyakori hajmosás is a tápláló összetevõk súrlódásához vezet, de zsíros hajjal sétálni sem egy kellemes érzés, mert fokozza a hajhullást. Mitévõek legyünk egy ilyen szituációban? Kezd el az alapoktól.

Elõször is, le kell szoktatnod a hajad a mindennapi mosásról és ezt úgy tudod elérni, ha több napon keresztül nem mosol hajat. Ez az egész folyamat legrosszabb része, de szükséges. Ez a lépés legkönnyebben teljesíthetõ egy hétvégén, amikor nincsenek terveid. Ha péntek reggel, munka elõtt mosol hajat, akkor hétfõn reggel mosd meg újra.

Másodszor, barátkozz meg a CSC módszerrel. A még nem megmosott hajra vigyél fel balzsamot vagy hajmaszkot és hagyd hatni pár percig. Ezután egy gyenge, szilikon nélküli, növényi samponnal mosd meg a hajad, ami nem fogja feleslegesen leterhelni a hajad. A legfontosabb alaposan megmosni a fejbõrt, mert a haj eleget kap azzal, amikor a sampon a vízzel együtt végighalad a hajszálakon. Végül, vigyél fel egy másik balzsamot (most öblítés nélkül) vagy végezd el az öblítést, hogy lezárd a kutikulát.

Harmadszor, nem lenne szabad kiengedett hajjal aludnod. Azonkívül, hogy a haj alvás közben hajlamos a mechanikai sérülésekre, nagyon könnyen zsírosodik. A párnához megnyomva vagy meleg paplannal lefedve izzadást okoz. Ha az éjszakára kontyba kötöd sokkal hûvösebb lesz a fejed számára és a faggyúmirigyek is kevésbé intenzíven mûködnek.

Negyedszer, érdemes kevésbé törõdni a jó megjelenéssel, amikor csak lehetséges. Szabad hétvégéken vagy estéken a Tv elõtt nem feltétlenül kell tökéletesen kinézned, ezért kösd be a hajad egy laza kontyba vagy tegyél fel egy hajpántot, hogy korlátozd a zsírosodást. Ugyanakkor, ha lehetséges hagyd ki a hajmosást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük