Ezeket a hibákat ne kövesd el! Hajszínezés hennával

A hennával való hajszínezés a hagyományos hajfestékekhez hasonlóan nagyon népszerű. A henna nem csak 100%-ban természetes színezőanyag, hanem természetes megjelenést is kölcsönöz. A hennával való hajfestés azonban nem egyszerű. Olvasd el ezt a bejegyzést, hogy megtudd, milyen hibákat érdemes elkerülni a henna alkalmazása közben, hogy végül elérhesd a kívánt hajszínt.

1. Nem figyelsz az összetevőkre

Ez a leggyakoribb hiba a henna használata során. Mi ennek az eredménye? Gyakran használnak hamisítványokat vagy nagyon rossz minőségű hennákat, amelyek károsítják a hajszálakat és irritálják a fejbőrt. Ami még rosszabb, hogy sokszor a hajfestés végső hatása teljesen eltér a csomagoláson feltüntetettektől és leírtaktól. Továbbá, ha nem olvassuk el az összetevők listáját, akkor általában nem olvassuk el a használati utasítást sem. Végtére is, miért kellene időt vesztegetnünk a leírás elolvasására, ha már tudjuk, hogyan kell csinálni, vagy láttunk hasonlót az interneten. Sajnos az ilyen hozzáállás katasztrofális eredményhez vezethet, mert nem minden internetes tipp fog működni éppen a te hajadon.

2. A henna mindenféle hajtípust egyaránt jól megfest

Ez nem igaz. A színezés hatása függ a haj színétől és típusától, a henna használata előtti hajápolástól, a henna típusától, attól hogy mennyi ideig hagyjuk fent a hennát a hajon, attól, ahogyan hennát előkészítettük az eljáráshoz, a színezés utáni hajápolástól, a szervezet állapotától.

3. A henna nem megfelelő előkészítése

Ezt akár a rossz megfogalmazás, akár a zavaros útmutatók is okozhatják. Ismernünk kell a henna előkészítésének módjait. Például, ha ezt a természetes színezőt forró vízbe helyezzük, akkor nem számíthatunk jó hatásfokra. Ha túl sok vizet adunk hozzá, akkor a keverék egyáltalán nem színezi a hajat. Láttál már a henna keverékben csomókat? Na az is rossz.

4. Túl kevés henna a haj hosszához és vastagságához képest

A túl kevés színező használata lehetetlenné teszi a haj megfelelő befedését. Ha kezdő vagy, ne félj bőségesen használni a hennát. Végtére is, jobb, ha egy kicsit többet használunk ebből a természetes színezőanyagból, és intenzívebb színt érünk el, mintha észre sem lehetne venni a változást. Néhány kezelés után majd megtanulod, hogy pontosan mennyi hennára van szüksége a hajadnak.

5. Nem vagy elég szorgalmas és kitartó

Alapvetően sem egyenletes szín, sem intenzív árnyalat nem lesz, ha nem egyenletesen és mindenhova viszed fel a hennát. Értelemszerűen a végső hatás messze lesz az elképzelttől, ha bizonyos szálakra több hennát alkalmazunk mint kéne, másokra pedig szinte semmit. Ráadásul az elérni kívánt szín minden bizonnyal különbözik majd attól, amit sikerült megvalósítani. Akkor hogyan csináljuk? Kezdjük el felvinni a hennát a gyökerektől, így a homlokvonalnál és az elválasztásoknál kezdjük. Ezután folytassuk a színezőanyag felvitelét a fül mögött, a fejbőr közelében, és végül vonjuk be a haj teljes hosszát.

6. Túl hosszú vagy éppen túl rövid ideig hagyjuk a hajon a hennát

Érdemes tudni, hogy ha a henna túl sokáig marad a hajon, az a haj és a fejbőr irritációját okozhatja. Természetesen a végső színező hatás is teljesen más lesz, minden bizonnyal rosszabb. Hasonló eredményeket kapunk, ha nem elég hosszú ideig hagyjuk fent az anyagot. Alapvetően a hennát egy órán át kell a hajon tartani. Ha azonban ez az első alkalom, hogy hennát használsz, akkor azt javasoljuk, hogy csak 30 percig hagyd fent. Fél órának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy elérd a megfelelő színt a haj gyengülése nélkül. Természetesen, ha 30 perc nem eredményez kielégítő hatást, akkor hosszabbítsd meg ezt az időt, és ne felejtsd el megfigyelni, hogy a hajad hogyan reagál a kezelésre.

7. Egyéb anyagok a hennában

Különféle további anyagokat is tartalmazhat a henna. Némelyikük fokozza vagy gyengíti a végső hatást. Röviden, a hozzáadott anyagok meghosszabbíthatják a hatás élettartamát, megváltoztathatják a hajszínt, vagy javíthatják a hajszálak állapotát. Érdemes tudni, hogy az extra összetevők hozzájárulhatnak a pigment lemosásához, így a haj színe minden hajmosás során változik majd. A fejbőr is irritált maradhat. Ezért, mielőtt a hennát a felvinnéd a hajadra, javasoljuk, hogy először végezz bőrpróbát.

8. Nem véded a bőrt az elszíneződéstől

Valójában a henna foltokat hagy és az ilyen foltok nagyon nehezen eltávolíthatók. A leginkább hajlamos a megfestődésre a homlok, a fül, a nyak és a körmök. Ezért, ha a foltoktól távol szeretnél maradni, a fenti testrészeket krémmel, olajjal vagy vazelinnel kend be hajfestés előtt. Továbbá, vegyél gumikesztyűt, hogy a kezed is tisztán tarthasd.

9. Nem elég alapos hajmosás hajfestés előtt

A faggyú, a kozmetikai maradékok, a korpásodás és más szennyeződések akadályozhatják a megfelelő szín elérését. Egyszerűen arról van szó, hogy a henna könnyebben és hatékonyabban hatol át a tiszta hajon. Így, mielőtt használni kezdenéd, győződj meg róla, hogy a szálak megfelelően tiszták és kifésültek-e. Ennek köszönhetően a végső hatás sokkal, de sokkal szebb és tartósabb lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük