Frizurák éjszakára. Mit csináljunk a hajunkkal, mielõtt aludni megyünk?

A kiengedett haj szépen néz ki napközben, de éjszaka sokkal könnyebben sérül pl. a haj megnyomásával, súrlódással, húzással és összegubancolódással. A probléma súlyosabb lehet, ha nedves vagy nyirkos hajjal megyünk aludni. Könnyû kárt tenni a hajban vagy megtörni és sokkal hajlamosabb a töredezett végekre. Mit csináljunk estére a hajjal? Hogyan aludjunk úgy, hogy ne sértsük meg a hajat? Tûzzük fel az éjszakára?

Kellékek a haj feltûzésére

Nehéz kiválasztani a kellékeket, melyek mûködnének a hajunkon. A frizurának könnyednek kell lennie, nem túl szorosnak és minél biztonságosabb a hajnak. Ehhez megfelelõ kellékekre van szükséged.

Ne használj: hajgumit, nagyon vékony gumiszalagot, hajgumit fém elemekkel és hullámcsatot.
A legjobbak: puha hajgumi varrás nélkül, pl. frottíros hajgumi.
Ezeket is használhatod, de kényelmetlen lehet: kisebb vagy nagyobb hajcsat.
Kézzel készített kellékek: szalag a zokniból, térd zokniból vagy harisnyából, darab pamut anyagból, selyem / szatén szalag.

Frizurák éjszakára

Az Interneten sok divatos frizurát posztolnak a bloggerek. Frizurák, melyek feltehetõen szép hullámokat biztosítanak vagy könnyû stilizálást. Mégis a legtöbb frizura nagyon károsítja a hajat. Inkább a klasszikus megoldásokat válaszd.

  • Fonás – a klasszikus éjszakai frizura, melyet édesanyánk szokott befonni, amikor gyerekek voltunk. Egy kis fonás védi a hajat az összegubancolódástól és a húzástól, kibontása után pedig enyhe hullámokat kapunk. Két fonással hullámos hatást kapunk.
  • Lófarok – jó megoldásként szolgál (nem csak hosszú hajon) laza és alacsony lófarokba kötni a hajunkat. Ez egy könnyed frizura, ami megvédi a hajat az éjszaka során.
  • Kis csomó – ha nem szeretnéd, hogy a hajadnak töredezett végei legyenek, akkor lófarok helyett kösd egy kisebb csomóba. En nem más, mint laza lófarok kiengedett végek nélkül.
  • Konty – a legjobb éjszakai frizura a konty, egy puha hajgumival. Magasra kell tûzni (a fej tetején a legjobb). Mégis, meg kell jegyezned, hogy ne húzd meg túl szorosra a hajad és hagyjál neki helyet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük