Hajápolás télen. Hogyan ápoljuk hajunkat telelés során?

A szezon, ami a legkárosabb a hajunknak, az a fagyos tél. Az alacsony hõmérséklet, hideg, hûvös levegõ és sok nedvesség mind közrejárnak a haj sérüléséhez. Mindaddig, míg szeretjük az otthon töltött téli estéket nem lesz gond. De mi van, ha aktívak szeretnénk lenni a téli idõszakban is? Vajon mondjuk le a sí utat, csak azért, hogy ne sérüljön a hajunk? Hogyan ápoljuk hajunkat a téli idõszakban?

A hajápolás a téli sí vakációkon sokban különbözik az átlagos tápláló módszerektõl. Hadd mutassunk be néhány alapvetõ szabályt arról, hogyan kell ápolni a hajat téli sportolás során, ami megakadályozza a haj mechanikai sérülését és a lejtõ kedvezõtlen körülményei által okozott sérüléseket. Ezeket a szabályokat érdemes megjegyezni, mert így a hajad nem fog sérülni a teleléseden.

1. Válaszd ki a lejtõhöz megfelelõ hajstílust!

Síelés alatt nincsen szükséged tökéletes hullámokra a vállaidon. Úgyis egy vastag sapkád vagy sisakod lesz a fejeden, ezért inkább kösd össze a hajad úgy, hogy számodra kényelmes legyen. A legjobb, hogy ha az egész hajad elrejted a sapkád vagy sisakod alá, mert így megelõzöd a sérüléseket és elrejted hajad a káros tényezõktõl (pl. szél, hó, fagy, nap) Nagyszerû frizura a fonat vagy francia fonat, amely szorosan tartja a hajad. Továbbá tedd a kabátod vagy egy kendõ alá.

2. Használj védõ szilikont a hajadon!

A mindennapokban kerülöd a szilikon használatát, mert jelentõs súlyt adnak a hajszálaknak. Bármennyire is mûködik a mindennapi hajápolásnál, annyira télen a haj ki van téve a karcolásnak (sapka alatt), súrlódásnak, gubancolódásnak, meghúzásnak stb. Szüksége lesz egy védõ rétegre vagy szilikon szérumra. Könnyû szilikont tartalmazó termékkel próbálkozz, ami nem zsírosítja annyira a hajad, viszont simít és véd a külsõ káros tényezõktõl.

3. Hajmosáshoz használj gyengéd samponokat!

A fizikai izzadás során a fejbõr sokkal gyorsabban izzad, és a haj zsírosodik. A nap végén, amikor leveszed a vastag sapkát azt látod, hogy a lapos hajad zsíros, amit nem ártana megmosni. Teleléskor sûrûbben kell hajat mosnod, ezért olyan terméket használj, ami nem dörzsöli ki az összes tápláló összetevõt.

4. Hidratálás hajmaszkkal vagy balzsammal!

Nagyon gyakran a zsíros haj is száraz lesz a fagy és a havon visszatükrözõdõ nap miatt, ezért megfelelõ ápolásra van szüksége. A leterhelt haj gondos ápolást és hidratálást igényel. Este, a hosszú nap után használj hidratáló hajmaszkot, balzsamot vagy olajt és hagyd a terméket a megszokottnál hosszabb ideig a hajadon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük