Házi készítésû termékek száraz sampon helyettesítésére

Batistenek köszönhetõen a száraz sampon sok nõ házában jelen van, hiszen ez a márka tette népszerûvé. Száraz sampont vásárolunk, mert gyorsan helyreállítja hajunk frissességét, amikor nincs idõnk vagy kifogytunk a hagyományos samponból. A mentõöv mégsem mûködik mindig – mit csináljunk, amikor a száraz samponból is kifogytunk vagy a hajunk ellenáll? Megmondjuk, mi helyettesítheti a száraz sampont.

Hogyan mûködik a száraz sampon?

A száraz sampon fõ szerepe az enyhén zsíros haj felfrissítése. Így mûködik, mert a száraz sampon összetevõi felszívják a nedvességet és a felesleges faggyút, és ezen felül, matt hatástnyújtanak. Ahhoz, hogy hatásosan helyettesítsd a száraz sampont olyan terméket kell találnod, amely szintén ezt a szerepet tölti be.

Baba púder

A száraz sampon legnépszerûbb helyettesítõje a baba púder. A benne lévõ talkum felszívja a nedvességet, és nem okoz bõrirritációt, a finom nyugtató összetételének köszönhetõen. A baba púder finom illatot nyújt a hajnak és megfelelõen felfrissíti.

Bambusz púder

Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a bambusz púder, ami szintén nagyon jó a nedvesség felszívására és matt hatást ad. Azonban, ebben az esetben nincs külön illat és a készítményben kevés cink van (standard a baba termékekben). A púdert selyemmel lehet dúsítani, ami nagyon jótékony hatással van a hajra.

Gyógynövény púder Indiából

A száraz samponnal egyenértékû az indiai gyógynövény por, mely a zsíros fejbõr frissítése mellett számos jó tulajdonsággal rendelkezik. Gyorsíthatja a haj növekedését, megszüntetheti a hajhullást, és megakadályozhatja az õszülést. Azonban nem minden háztartásban megtalálható az indiai gyógynövény púder, illetve annak különleges szaga nem mindenki ízlésének jó.

Burgonyakeményítõ (+ kakaó)

Ahhoz, hogy egy száraz samponhoz egyenértékû sampont kapj, nézz körül a konyhádban. A burgonyakeményítõ (kukoricakeményítõ) nagyon hatékony a nedvesség és a zsír felszívásában, ami egészen biztosan a legolcsóbb megoldás. A barnahajúak összekeverhetik a burgonyakeményítõt kakaóval egy sötétebb frissítõ termékhez, így nem lesz észrevehetõ a hajon. A kakaónak is hasonló tulajdonságai vannak és remek illata van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük