Hogyan készítsünk tavaszias sminket?

Tavasz… A természet ébredezik, megfigyelhetjük az elsõ rügyeket a fákon, a virágok nyílnak, körülöttünk a sok szín és illat. Csak a bõrünk fáradt és tompa. Hogyan kellene regenerálni és újra szép és friss hatást kelteni?

Nagyszerû megoldásként szolgálhat a csillámló pöttyöket tartalmazó kozmetikum. A napfény, ami a felhõkön keresztül visszatükrözõdik a foltokról, optikai illúziót teremt, amitõl az arc ragyogóbbnak, kiemeltnek és frissnek tûnik. Ezek a csillogó foltok megtalálhatóak a szemhéjfestékben, arcpirosítóban, smink alapozókban, bronzosítókban és púderekben. Mindezek a termékek nem csak ragyogást nyújtanak, hanem ugyanakkor lefedik a ráncokat, sötét karikákat a szemek körül és más tökéletlenségeket. Jegyezd meg, hogy a kozmetikumnak mindig meg kell egyeznie az arc típusának. Az intenzívebb színekkel várj nyárig és most inkább a világos rózsaszínre és barackszínre fektesd a hangsúlyt.

A pirosító egy másik jól bevált módja a ragyogó arcbõrnek. A közelgõ tavasszal adj intenzívebb színeket bõrödnek. Nem kell a nyarat várnod, hogy az „lefedje” a fáradt arcot. A kis mennyiségû arcpirosító kihangsúlyozza az arcod formáját és egészséges és szép megjelenést varázsol. Ugyanezzel a termékkel helyettesítheted a szemhéjfestéket. Csupán enyhe rétegben vidd fel a pirosítót a szemhéjadra és máris ragyogóbb és szebb tekinteted lesz.

A kiemelés a tavalyi szezon trendje. És valószínûleg soha nem megy ki a divatból. Az arc kiemeléséhez használj a bõrszínednél egy tónussal világosabb árnyalatú alapozót, BB krémet vagy korrektort. Vidd fel a kozmetikumot a szemed köré, a szemöldökívre és közé, az állra és az orrnyeregre. Egy ecsettel vagy szivaccsal dörzsöld a kiemelõ terméket a bõrbe oly módon, amivel nem hagysz foltot. Nem kell matt vagy átlátszó púdert használni.

A szemek kiemeléséhez használj szemceruzát vagy szemhéjfestéket világos, gyöngyházfényû színekben. Majd a szemed színének megfelelõ vagy fekete szempillaspirált használj. A tökéletes végeredményt biztosítják az intenzív ajkak. Ez a sminkesek alapvetõ szabályát követõ smink: világos szemsmink és kifejezõ ajkak. Ugyanakkor a körömlakkod intenzív színéhez is alkalmazhatod a sminket. A tavaszi sminked készen van!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük