Hogyan távolítsuk el a sminket normál kozmetikumokkal?

A smink lemosása elválaszthatatlan eleme az esti tisztálkodásnak. Minden kozmetikum maradványt el kell távolítani, hogy a bõr lélegezni tudjon. Sajnos, sok olyan nõ van, akik nem a megfelelõ termékeket vagy radírokat használják, még hozzá intenzíven. Hatása? Irritáció, mitesszerek, száraz bõr. Pedig csupán természetes kozmetikumra és új bõrápolási módszerre van szükséged.

Klasszikus smink eltávolítás

A bõrápolás természetes kozmetikumokkal és természetes módokkal nagyon népszerûvé vált. Miért? Mert az öko termékek nem okoznak irritációt, jól ápolják az arc bõrét, és ami a legfontosabb, Anyatermészetbõl származnak. Persze, minden szabály alól van kivétel. Túlérzékeny bõrû és allergiában szenvedõknek óvatosnak kell lenniük néhány összetevõvel. De vissza a smink lemosására. A smink lemosásra használt klasszikus termékek irritációt és szárazságot okozhatnak. Ráadásul, az általunk nem kedvelt SLSt, parabéneket, alkoholt és nehéz és zsíros összetevõket tartalmazzák. Továbbá a túl erõteljes radírozás sebesítheti az arcot, illetve a nem megfelelõ szemsmink lemosása gyengíti a szempillákat és akár a kihullást is okozhatja.

Melyek a smink lemosás természetes módszerei?

A legnépszerûbb módszer azOCM, azaz Olaj Tisztító Módszer. Ezzel a módszerrel olajjal tisztítjuk bõrünket megfelelõ arányokban. OCM különösen a felesleges faggyú és az arcon lévõ szennyezõdések eltávolítására összpontosul. Az olaj feloldja a koszt és a kozmetikumokat, illetve táplálja a bõrt. Az OCM minden bõrtípusra ajánlott.

Arctisztítás és smink lemosás Aleppo szappannal még egy ismert arcápolási módszer. A szappan növényi összetevõkbõl áll; mégis egy klasszikus szappan tulajdonságaival rendelkezik. A kozmetikum házi készítésû és úgyszintén miniden bõrtípusra ajánlott. Az Aleppo szappannal habot készítsünk, majd mossuk meg az arcunkat és öblítsük ki hideg vízzel.

A sminkeltávolító kesztyû is nagyon népszerû a nõk körében. Puha szálak borítják, amelyek benedvesítés után eltávolítják a sminket és arc szennyezõdéseit. A kesztyû egyetlen hátránya, hogy kettõ hónapnál hosszabb ideig nem használható és minden használat után ki kell mosni és megszárítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük