Hogyan tegyünk különbséget a hamis és az eredeti parfüm között?

Egy kifejezett ütemben látják a top parfüm márkák termékeik hamisítványát. A parfümök a leginkább hamisított termékek, ezért olyan nehéz eredetit vásárolni. Sokszor hamis parfümöt kapunk még a fõutcai nagy gyógyszertárakban és parfümériákban. Annak érdekében, hogy ne költsünk annyi pénzt a hamisítványokra, ismernünk kell néhány tippet  a parfümök vásárlásáról. Hogyan tegyünk különbséget a hamis és eredeti parfüm között?

#1 MEGFELELÕ ÁR

Ne áltasd magad. Tiszta logika, hogy egy drága márkájú parfüm nem fog az eredeti árának 1/3-ba kerülni, mert akkor a gyártás ára magasabb lenne, mint a boltokban. Néha megtörténhet, hogy különleges kínálatban vásárolhatjuk meg a parfümöt, mert a gyógyszertárak akciót hirdetnek az ilyen termékekre, mégis a meglepõen alacsony árak esetében meg kell tartanunk éberségünket.

#2 VONALKÓD

A látszattal ellentétben a fekete csíkok a fehér háttéren sokat mondanak a termékrõl, mint ahogyan a származási ország. Ha eredeti parfümöt szeretnél vásárolni egy jól ismert márkától, akkor tudnod kell, honnan származik. A vonalkódnak összhangban kell lennie a származási országgal , mert egy francia parfümnek mindig Franciaországból kell származnia, nem lehet palackozva valamilyen ázsiai országban. A vonalkód elsõ számai jelölik a származási országot, pl. Franciaország esetében 30-37, Olaszország esetében 80-83.

#3 TÉTEL SORSZÁMA

A tétel sorszáma még egy olyan dolog, ami segíthet megkülönböztetni az eredeti parfümöt a hamistól. Az eredeti parfüm alján és a tétel sorszáma mellett egy vékony, tiszta címkének kell lennie megfelelõ írással (azaz. “Eau de Toilette 50 ml”). Minden márka saját egyedi számmal rendelkezik, amely több számot és betût vagy csak számot tartalmaz.

#4 SZÁRMAZÁSI ORSZÁG

A származási országnak szintén szerepelnie kell a csomagoláson. Az eredeti parfüm mindig tartalmazza ezt az apró betûs információt, mint pl.Made in France. Minden “London – Paris – NY” írást tartalmazó parfüm azonnal gyanús.

#5 A CSOMAGOLÁS EGYÉB INFORMÁCIÓI

A csomagolás információkban gazdag, míg a hamisítványokon nincsen olyan sok. Az eredeti parfüm mindig megjelöli a gyártás dátumát, a tartósságot, az összetételét , stb. A hamis parfümök általában elkerülik az ilyen információkat.

#6 MÛANYAG BORÍTÓ A CSOMAGOLÁSON

Még a csomagolás védõfóliája is szolgálhat némi információval, ami segít beazonosítani a hamis parfümöt. Ezzel az elemmel is elkezdheted a beazonosítást, mert az eredeti parfümnek hegesztett fóliája van tökéletesen sima végekkel és sosincs összeragasztva. A ragasztott fólia hamisítványt jelent.

#7 CSOMAGOLÁSON BELÜLI VÉDELEM

Az eredeti parfümök nem csak a parfüm üvegét tartalmazzák, hanem a parfümöt stabilizáló keretet. A hamisítók gyakran pénzt szeretnének spórolni a kereten, ezért azonnal tudhatod, hogy hamisítványról van szó, ha megrázod a dobozt és az üveg nekiütközik a doboz falainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük