Hogyan törõdjünk a korpásodásra hajlamos hajjal?

A korpásodás a sok kínzó betegség közül az egyik, és sok nõ számára problémát okoz. A korpásodásra hajlamos haj helytelen ápolása nem fog javulást okozni, csak több káros hatással járhat. Hogyan harcoljunk a bõrbetegségek ellen hajápolással? Hogyan kezeljük a korpás hajat?

A korpásodás elleni harcban legfontosabb lépés beszerezni az összes létezõ információt a betegségrõl. Miután megtudod, milyen ez a megpróbáltatás jobban fogod megérteni a fejbõr igényeit. A korpásodás az elhalt hámsejtek hullása a fejbõrrõl, melyet gyengébb vagy erõsebb hajzsírosodás kísérhet. A sejtek leválása természetes, viszont a probléma akkor jelentkezik, amikor a leválás túl gyakori, túl gyors és nagy mennyiségû. A koponya nagyon gyakran irritált, viszket és száraz.

Számos oka van a korpásodásnak. A korpásodás akkor jelenik meg, amikor felesleges faggyú jelenik meg a koponyán. A természetes gomba bõrünkön él, ami faggyúból táplálkozik és a túl magas faggyúkiválasztás ideális feltételeket teremt az elterjedéséhez, és ami utána jön – fejbõr irritáció. A száraz korpát ugyanakkor gomba is okozhatja nem normális mennyiségben, mégis a bõr erre is érzékeny. A bõr irritáció nem megfelelõ tisztálkodás, hajápolás és stilizáló termékek miatt is elõfordulhat.

A korpásodásra hajlamos haj ápolásának alapja a megfelelõ tisztálkodás. Legfõképpen, vásárolj korpásodás elleni sampont – legjobb az egészségügyi termék, ami az ok ellen mûködik (gomba). A korpásodás elleni sampon mellett használj gyenge hidratáló sampont, mely nem fog bõr irritációt okozni, viszont eltávolítja a szárazságot, amit az egészségügyi termék okoz. Jegyezd meg, hogy a rendszeres hajmosás megelõzi a haj zsírosodását, mert a felesleges faggyún táplálkozik a gomba.

Ápold fejbõröd kiegészítõ táplálással. Nagyszerû ötletként szolgál a korpásodás ellen a fejbõr radír, mely hámlasztja a felesleges elhalt hámsejteket. Figyelj oda a haj táplálására – balzsam és hidratáló hajmaszk használata segít kiküszöbölni a szárazság problémáját. Azonban ne feledd, hogy a balzsamot a fültõl lefelé kell használni és nem közvetlenül a korpás fejbõrön.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük