Mely kozmetikumokat ajánlatos hûtõszekrényben tárolni?

Valószínûleg mindannyian tudjuk mennyire fontos megfelelõen tárolni a kozmetikumokat. A bõrápolásra használt termékeket általában pipere táskában, szekrényben, fürdõszoba polcán vagy akár hûtõben tartjuk. Meglepõdtél? A hûtõben tárolás meghosszabbítja használhatóságát és sokkal hatékonyabb eredményeket biztosít. Másrészt kihatással van bõrünk állapotára. Olvasd lent, mely termékeket ajánlatos hûtõben tartani.

Miért fontos a hûtõben tárolni a kozmetikumokat? Mert az alacsonyabb hõmérséklet megakadályozza az aktív hatóanyagok oxidációját. Ráadásul megakadályozza az alvadást és hosszabbítja a termék tartósságát. Továbbá a hûs termék alkalmazása az arcon pozitív elõnyökkel jár: enyhíti a duzzadásokat, serkenti a vérkeringést a vérerekben, enyhíti a szem körüli sötét karikákat. Mely kozmetikumokat ajánlatos a hûtõben tárolni?

C vitamint, retinolt, peptideket vagy savakat tartalmazó kozmetikumokat a hûtõben kell tárolni. Már a felbontásuk után be kell tenni, így megelõzheted, hogy az említett összetevõk meglazuljanak. Minden organikus, természetes és ökológiai krémet ajánlatos a hûtõben tárolni.

Ugyanakkor az arcmaszkokat is a hûtõbe teheted. Az arcon használt hûs termék összehúzza a véredények falait, serkenti a vérkeringést, frissít és megújítja a bõrt. A trükköt különösen rosaceás bõrû nõknek ajánlatos használni, és akik hajlamosak az irritációra az arcon, nyakon és mellkason.

Ahogyan a jégkockának jótékony hatása van a bõrre, úgy a hûs szemkrémnek is. Az alacsony hõmérséklet serkenti tulajdonságait, ezért regenerálja a sérült bõrréteget, eltávolítja a zúzódást, duzzadást és a szem körüli sötét karikákat. Ráadásul az arc friss és ragyogó hatást nyer.

A hûtõ szintén nagyszerû hely a körömlakkszámára. Hosszabbítja a tartósságát és frissességét. Vannak olyan embereke, akik azt gondolják, hogy a hûtõbe helyezett körömlakk gyorsabban megszilárdul és besûrûsödik. Illetve, hogy az alacsony hõmérséklet megnehezíti a lakkozást.

A termálvíz hûtõben való tárolása szintén nagyon jó ötlet, nem csupán azért mert hosszabbítja a tartósságát. A hûs permet enyhítést hoz a forró nyári napokban, hûsíti a meleg bõrt, frissíti és tõle a smink is hosszabban változatlan marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük