Öt alapszabály a téli hajápolásról

A legkevésbé elõnyös idõszak a hajnak a tél, amikor is számos tápláló összetevõt veszítünk és hajlamosak vagyunk a káros külsõ tényezõkre. Nem meglepõ, hogy a szezon változásával a hajápolásnak is alkalmazkodnia kell. Hogyan ápoljuk hajunkat télen? Hadd mutassuk be a hajápolás öt alapvetõ szabályát

#1 A sapka kötelezõ

A nõk gyakran nem viselnek sapkát, mert miután leveszik azt, a frizura tagadhatatlanul már nem néz ki olyan jól. Mégis az egészségnek fontosabbnak kellene lennie, mintsem a tökéletes hajstílusnak. Az alacsony hõmérséklet és a fagyos szél negatív befolyással van a haj szerkezetére és a tövére is, ami könnyen sérülhet.

Nem lenne szabad lemondanod a sapka viselésérõl télen, viszont olyat válassz, ami laza és gyapjúból, pamutból vagy finom anyagból készült. Ne felejtsd el kimosni a sapkát – minden felfrissítés után kiöblítheted egy öblítõben vagy a sapka belsejét befújhatod egy sprével, ami megelõzi a haj elektromosságát.

#2 Puha mosás és táplálás

A haj állapota télen tagadhatatlanul rosszabb, ezért olyan módon kell kezelni, hogy ne legyen még kedvezõtlenebb a helyzet. Télen hajmosáshoz használj gyengéd termékeket és a sampont felváltva használd a balzsammal. A sapka alatti haj gyorsabban zsírosodik ezért gyakrabban is kell kimosni. Ne használj olyan nehéz termékeket, ami a hajad is leterheli.

A téli hajápolás során a haj táplálása is nagyon fontos. A téli szezonban nagyszerûek a természetes növényi olajok és minden olaj alapú termék. A hûvösebb hónapokban használj gazdag összetételû termékeket, nagy mennyiségû bõrpuhítót, szilikonokat és paraffint tartalmazó szereket, de glicerin nélkül.

#3 Korlátozd a hajszárító használatát

Télen a haj sokkal könnyebben sérül a száraz vagy meleg levegõre, mint pl. az autóban, buszokban és fûtött szobákban. Ilyenkor elõnyös a hajat megvédeni a további száraz és meleg levegõtõl, ami a hajszárítóból jön. Télen sokkal jobb, ha a haj önmagától megszárad, és ha ez nem lehetséges, akkor ajánlatos ionos szárítót használni vagy csak 80%-ban megszárítani.

#4 Megfelelõen gazdag étrend

Ne áltasd magad – amit eszel, jelentõs befolyással van a hajad állapotára. Ha nem látod el a hajad megfelelõ mennyiségû tápláló összetevõvel, az befolyásolja állapotát a téli idõszakban, mert sok vitaminra és mikroelemre van szüksége. A külsõ ápolás nem lesz elegendõ, ha az étrended nem egyensúlyozod olyan termékekkel, amelyek a haj szerkezetét belülrõl ápolják.

#5 Értékes frizura

A tél nincs jó kihatással a hajadra, ezért kell csökkentened a külsõ sérülések kockázatát, mint pl. mechanikai sérülések. A hideg napokon legjobb a fonás vagy francia fonás a sapka alatt. Ezzel elkerülöd a haj gubancolódását, miután leveszed a sapkát és a hajvégek is védve lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük