Tápláló Összetevõk, Amelyeket Hajunk Imád

A haj belülrõl való táplálása a hajápolás egyik alapvetõ szabálya. Megfelelõ mennyiségû tápláló összetevõk biztosítása szükséges ahhoz, hogy egészséges, erõs és jól ápolt hajunk legyen. Érdemes tudni, hogy mely tápláló összetevõket szereti hajunk.

Szilikon – nem hiába van az összes étrend kiegészítõ egészséges hajra és körmökre szilikonnal dúsítva. Ez azért van, mert szilikon a haj természetes összetevõje. Sajnos a test gyorsan kifogy a szilikonból, ezért szükség van újratöltésre. Ez az elem erõsíti a hajat és gyorsítja a növekedést.

Cink – egy másik ajánlott összetevõ a hajra a cink, mely hasonló elveken alapul. A megfelelõ mennyiségû cink a testben nagyon fontos a jó haj állapotának megóvására.

Fehérjék és kén aminosavak – mindkét összetevõ természetes eleme a haj szerkezetének, mely egészséges hajat biztosít. Ha azt szeretnéd, hogy a hajszálaid vastagabbak és erõsebbek legyenek, ápold kénnel és fehérjével.

Vitaminok B csoportból – nincs értelme felsorolni a B csoport vitaminjainak összes elõnyét, mert mind egy feladatot töltenek be. Szabályozzák a faggyútermelést a fejbõrön, táplálnak és regenerálják a haj szerkezetét, lassítják az öregedési folyamatokat, simítják a hajat és fényt nyújtanak. Gazdagítanod kell étrended olyan vitaminokkal a B csoportból, mint folsav, biotin, inozitol, niacin, B1, B2, B5 és B6.

C Vitamin – egy újabb fontos vitamin a hajnak, mely szükséges a haj rugalmasságának megõrzéséhez. Ez egy olyan természetes összetevõ, mely szükséges a hajszálak szerkezetének felépítéséhez, azaz keratin rostok felépítéséhez.

A Vitamin – a vitamin felelõs a bõr természetes védõrétegének kémiai összetételéért, azaz a lipid réteg biztosítja a bõr megfelelõ hidratáltságát és védelmét.

E Vitamin – fiatalító vitaminnak hívják, mely gyorsítja a haj növekedését és antioxidáns tulajdonsággal bír, aminek köszönhetõen megvédi a gyökeret a szabad gyökök mérgezõ hatásától.

Vas – az egyik alapvetõ elem, mely kihatással van a haj jobb szerkezetére és gyorsabb növekedésére.

Magnézium – tápláló összetevõ, mely szükséges a haj jobb állapotának megõrzéséhez.

Kalcium – erõsítõ és gyorsító tulajdonságokkal rendelkezõ elem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük