Szemszérum – jobb eredményt biztosít, mint egy krém?

A szemszérum elképesztő előnyökkel járhat a bőröd számára és gyakran jobban működik, mint egy krém. Hatásai a hatóanyagok magas koncentrációjából fakadnak.

A szem alatti érzékeny bőr

A szem alatti bőr alkotja az arc legérzékenyebb területét, amely ki van téve a gyorsabb öregedésnek. Ez az a hely, ahol minden hiba látható. Vonalak és ráncok, amelyeket a kollagénszint csökkenése okoz, ez az, amit a szem alatt túl korán látsz.

A szövetek itt öregednek a leggyorsabban, mert ezen az arcfelületen hiányzik a faggyú és a szükséges védelem. Ezért jó, ha 25 éves korod betöltése után megfontolod egy szemszérum beszerzését. Általában naponta egyszer használd, ideális esetben délután, alvás előtt.

Mi is az a szemszérum pontosan?

A szemszérum egy elég könnyű, folyékony kozmetikum. A szérum nagyszerű tulajdonsága, hogy magas koncentrációban tartalmaz hatóanyagokat (magasabb, mint egy krémben), amelyek jótékony hatással vannak a szemkörnyék bőrére. Az összetevők lenyűgöző koncentrációja gyors, látványos hatásokat eredményez. A legtöbb közönséges krémben kevesebb van belőlük, ezért a szemszérum sokkal hatékonyabb.

Hogyan válasszuk ki a legjobb szemszérumot?

Alkalmazd a bőröd igényei szerint – nézd meg a szem alatti bőrt és próbáld meg felsorolni az összes tökéletlenséget, amit látsz. Kiderülhet, hogy olyan szérumra van szükséged, amely egy adott problémára irányul, ezért megfelelő hatóanyagokból kell készülnie, pl. természetes és enyhe. Mindig fussuk át az INCI-t, és válasszunk megbízható anyagokat. Ismered azokat az összetevőket, amelyek elengedhetetlenek a szemszérumban?

Hatékony szemszérum. Mit kell tartalmaznia?

Az abesszíniai olaj olyan összetevő, amelyet érdemes figyelembe venned, mivel javítja a bőr állapotát, fokozza annak rugalmasságát és simaságot kölcsönöz. Az elasztin is fokozza ezeket a tulajdonságokat. A bőr fiatalításához és hidratálásához válasz kollagént és hialuronsavat tartalmazó szérumot.

A koffein csökkenti a sötét karikákat, a puffadtságot és a fáradtság minden jelét. Beszerezhetsz kávé vajat és párosíthatod krémmel, vagy alkalmazhatod a szérum után, hogy okkluzív védőréteget hozz létre.

Természetesen egy jó szemszérumnak vitaminokban gazdagnak kell lennie. Az A-vitamin simán tartja a bőrt és csökkenti a ráncokat, míg az E-vitamin revitalizáló, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású. Ellenőrizd, hogy a szérumok tartalmaznak-e néhány extra anyagot, például csiganyálkát, amely feszesíti és táplálja a bőrt. Az argánolaj egy újabb értékes anyag – fokozza a bőr javulását és megújulását, optimális nedvességtartalmat biztosít.

Szemszérum: Hogyan hat a bőrre?

A legjobb ránctalanító szemszérum minden korosztályú nőnél működik. Az aktív összetevők nem csupán öregedésgátló hatást nyújtanak. A szérum könnyű, nem terheli túl a szemet és intenzív ápoló hatása van, javítja a megjelenést, eltünteti a fáradtság, a puffadtság és a sötét karikák jeleit. Táplált, feszes és sima bőrt hagy maga után. Emellett a minőségi szemszérum késlelteti az öregedési folyamatot és csökkenti a vékony ráncokat.

Előnyei azonban ennél sokkal többről szólnak. Akkor is elkezdheted használni a szemszérumot, ha még nem vetted észre az első ráncokat. A termék fokozza a bőr védőfunkcióit és javítását. A szemszérummal késleltetheted az öregedés első jeleinek megjelenését és javíthatod a felhám állapotát. A jó szemszérum rendszeres alkalmazása hosszú távon látványos hatást biztosít.